Casemetoden – främjar eget tänkande, samspel och förmåga till analys.

Att arbeta med casemetoden är att vända på skolans vanliga inlärningsprocess. Det går till så att först när man sitter med ritningen eller motorn framför sig inhämtar man kunskapen som behövs för att lösa uppgiften. Metoden främjar eget tänkande, samspel och förmåga till analys.
Casen är alltid mångsidiga och inom varje program utgår man från karaktärsämnet. Eleverna hittar lättare en egen motivation till att ta in de mer teoretiska kunskaperna. Casemetoden används mycket framgångsrikt på Yrkesplugget. Inställningen till kärnämnen har förbättrats och betygsnivåerna har höjts.

Jag gillade liksom inte att plugga. Men när jag kom in i hela transportvärlden blev allt mycket intressantare.
– Elev på transportteknik årskurs 3

Eleverna gillar verkligen när vi räknar matte i verkstan.
– Lärare i matematik och naturvetenskap.

Läs gärna artikeln i tidningen Gymnasiet, som intervjuat lärare och elever på Yrkesplugget Uppsala om hur Case fungerar i praktiken. Länk till artikeln hittar du HÄR!

1:1 – En dator en elev

Yrkesplugget har ett utbildningssamarbete med Apple. Datorföretaget har lång erfarenhet av utbildning på motsvarande gymnasienivå i USA. Projektet 1:1, har öppnat nya möjligheter för vår casemetodik och alla elever kan nu skapa, dela och fördjupa sin kunskap på ett helt nytt sätt.

Tipsa oss på Yrkesplugget!

Vi gillar att få tips om hur vi kan utveckla vår verksamhet men också om sådant som är bra och fungerar.

Fyll i nedan uppgifter, ett svar kommer till dig inom kort!

Tack för ditt engagemang!